GADGET

Cakap pasal gadget nie,aku rase semua orang tahu,,,maybe sebab sekarang nie nagara dah maju,jadi dunia nie penuh dengan barang elektronik yang bermacam-macam jenis,,,,contohnya Laptop, kamera digital, handset,mp3 or mp4,ps1-ps3,psp,ipod dan macam-macam lagi ar.... aku nie salah seorang yang minat sangat dangan gadget,,,haha,,,x tahu ar kenape aku boleh jadi macam nie..... antara gadget yang mula-mula sekali aku ade ialah: 


1.handset model T610 (been clonized) 
Nie 1st handset dan gadget aku,,..aku beli time aku form 3....nie hadset seconhand je,,harga dalam  RM300 lebih...time 2 hadset dan gadget2 memang mahal....ape-ape pon hadset nie x best,,,haha...tapi hadset nie aku dah x guna lagi dan telah pown selamat dijual,,,sekarang aku gune handset samsung yang lebih berteknologi tingi....haha


2.mp3 dan mp4 (been colonized) 
Ini mp3 aku...maksud aku mp3 yang aku pinjam,,,haha....mp3 dan mp4 ni aku still guna lagi,,,tapi time boring je ar,,,nie mp3 aku ambil dari adik aku dan abang aku kasi,,,haha..tapi aku still x puas lagi coz aku x beli dengan mengunakan duti aku sendiri dan belum ade yang cite rase aku....klau ade pown mahal...haha


3.PS2 (been colonized)
 PS2 nie adalah gadget gaming yang paling aku suka,,,aku beli nie dari perkongsian duit bersama-sama 2 orang abg aku,,,,aku beli nie time aku erm,dalam form 3 kot,,,hah,,x ingat,,,,tp,,,time aku ade gadget nie,,,aku asyik mengadap je 24jam,,,,main need for speed,pes 2008 dan 2009 (2010 dan 2011 main kat laptop) dan mcm2 game lgi ar....aku kalau dah mengadap bende nie je,buat keje ape pon dah x ingat sampai nk belajar pun jadi malas,,,,sebab 2 ar aku masuk sekolah teknik supaya aku dapat tumpukan pelajaran dari gaming nie......hahha.....ape-ape pon,gadget nie memang best dan x pnah boring bagi aku,,tapi sekarang ps2 nie duduk dekat dalam kotak je coz malas nak main dah(sebab dah ade laptop),,,,haha




4.laptop (been colonized)  
Laptop adalah gadget yang termahal yang aku ade,,nie adalah hadiah dari my father kerana aku dapat sambung belajar dekat kolej dan kursus yang aku ambil memang perlu mengunakan laptop...gadget nie aku dapt pada hujung tahun 2009...time 2 ade PC fare kt MITC Melaka...laptop nie bagi aku memang best dari laptop2 yang aku pnah gune,,,antara sebab-sebabnya ialah ade grafikcard,windows7 original, 4gb memory dan 500gb hardisk....laptop aku ni boleh dikategorikan sebagai laptop gaming....haha...best...sape nak ape-ape je jenis game aku ade,kecuali game yang macam ala2 alam fantasi macam dota,,itu game aku x minat.....disebabkan laptop dan kursus yang aku ambil die kolej nie,aku dh bolah nak format laptop (sampai rosak laptop orang aku buat), hacker ***** dan *****(meh laptop korang aku bagi virus baik punye),buat video (ade effect) dan macam-macam lagi ar....kalau nak menuntut sedikit ilmu dari aku,boleh ar ckit-ckit aku ajarkan. yang penting korang kene ade minat ar dalam bab2 nie....


Salah-satu simple video yang aku buat sendiri...bile dh letak kt blogger nie,video nie dah x jd high difination HD sebab dier dah kurangkan saiz video n kasi ringan ckit,kirenye dh jd cetak rompak ar (pirates) klau nk tngok yg ori nye,meh jemput datang rumah,,,hehe..

video

5.camera DSLR (been colonized)  
Kamera adalah gadget kedua yang termahal dan yang ke dua aku sayang selepas laptop...antara sebabnye ialah bende nie memang dari dulu lgi aku nak dan sekarang aku dah mmpu memilikinya sendiri dengan mengunakan duit aku sendiri....haha,,kamera nie adalah kamera model DSLR Nikon D3100... aku beli pada bulan 10 tahun 2010...still panas lagi brang nie,,,,haha,,,harganye lebih kurang RM2*** lebih,,,,aku beli kt seremban,(kenape x beli dekat melaka?), haha,,,nie coklan bagus.kenape aku x beli dekat sini kerana mahal. b4 aku beli kamera nie,aku dah buat macam kajian di internet dan di kedai serata melaka dan negeri sembilan.jadi harga sane lebih murah dan dekat melaka stok model nie belum sampai lagi(kalu sampai pun mahal giler)...jadi sekarang,kamera telah membuatkan aku penat mencari (buang masa,duit minyak,penat) untuk memilikinya dan kamera nie telah memberikan banyak inspirasi kepade hidup ku,tp bukan inspirasi je,bahkan duit pon bertambah....haha...gurau je


6.PSP (be colonized) 
PSP adalah gadget yang aku belum miliki lgi, tapi bakal miliki,,,haha,,,nak beli sekarang tapi macam malas je nak pergi keluarkan duit coz belum rady lagi nk beli,,tapi ape2 pown,kalau dah beli aku akan inform,,k....


7.ipod (be colonized)  
Ipod juga adalah gadget yang aku belum milik tetapi berminat untuk miliki,,,tapi x tahu lagi macam mane,,,kalau ade rezki,insyaallah aku aku dapatkan gadget nie,,,


8.video cam(be colonized)  
Video cam adalah gadget yang yang pade dulunye aku minat,,,tapi sekarang dah kurang skit minatnye coz dah ade kamera DSLR yang leh rakam video HD...haha..kalau minat,nnt beli ar 1 gadget nie untuk melengkapkan gadget2 aku,,,,haha


9.guitar (be colonized)  
Guitar nie gadgetkan..?? aku rase gadget tapi yang elektronik guitar ar,,,haha ape-ape je lar,,,,guitar nie aku memang minat...nak katekan hebat main 2 x ar jugak, tapi boleh ar main ckit-ckit...tapi klau dah ade depan mata aku abis ar aku lenjan macam-macam lagu (yang aku tahu je ar chord nye),,,,hehehe...aku penah beli dulu sebijik,tapi guitar kapork ar,,,tapi aku dah kasi kawan aku coz bunye dier dah x best 
(x merdu),,,ape-ape pown,aku nak beli lagi sebijik yang boleh menghilangkan boring aku dan menghiburkan aku didalam bilik....



Akhir sekali,aku nak bagi tahu yang aku nak kumpul sebanyak mungkin gadget yang aku mampu milik supaya dapat melengkapkan koleksi,minat dan hobi aku nie,,,haha dan aku nak kalah kan pengumpul gadget seperti gambar dibawah (gambar dicuri di internet) hahaa



whataver..wassalam....