Photoshot With Secret Man

Mood : boring dan boring.
Location : Ruang tamu rumah
Weather : baik,boleh keluar malam ni.
Time :  8.55pm
In My Mind : Manchester united boleh menang ke malam ni..?
Photo & Edit by : Syed Muhammad Hilmi Bin Syed Yahya (Beginner)
My Photography Page : SYED HILMI PHOTOGRAPHY

Assalamualaikum....

Photoshot...dah lama aku tak buat aktiviti Photoshot. Kalau aku pelawa anda untuk jadi model aku, nak tak..?? pasti ramai yang nak. Kalau nak jom kita keluar ke bandar Melaka. Tapi aku tak expert sangat seperti jurugambar professional.  Tapi kalau aku selalu snap dan belajar dari segi kesilapan,insyaallah aku boleh jadi photographer professional suatu hari nanti.

Balik kepada tajuk utama. "Photoshot With Secret Man" memang seronok kerana modelnya ialah kawan aku sendiri dan apa sahaja yang aku suruh buat,dia akan buat. Tetapi identitinya dirahsiakan. Nak tahu kenapa di rahsiakan..?? identiti dirahsiakan kerana dalam gambar ini anda tidak akan nampak wajah sebenar model ini. Kalau tak percaya,jom kita tengok gambar di bawah ini,


p/s : jangan lupa like fans page Syed Hilmi Photography di facebook ye. Disana lebih banyak lagi gambar yang syed tangkap.

Tak habis-habis dengan header baru

Mood : Kekeliruan
Location : Ruang tamu rumah
Weather : Panas
Time :  4.59pm
In My Mind : Habis sudah kerja aku.
Photo & Edit by : Syed Muhammad Hilmi Bin Syed Yahya (Beginner)

Assalamualaikum... 

Tak habis-habis aku dengan header baru. Boleh katakan dah banyak kali lah juga aku tukar. Motif aku tukar header ni adalah aku ingin mencari dan membuat header yang betul-betul menepati piawaian aku ataupon  yang paling baik.

Disebabkan aku tidak ada aktiviti petang ini,jadi aku hasilkan header baru ini. Aku tak tahu cantik ke tak. Anda tengok  dan komen lar ye kerana dengan komen itu aku boleh memperbaiki kelemahan aku ini.


 old header


new header


p/s : jangan lupa like fans page Syed Hilmi Photography di facebook ye. Disana lebih banyak lagi gambar yang syed tangkap.Perfect Silhouette Pictures

Mood : Dalam kelaparan
Location : Ruang tamu rumah
Weather : Mendung
Time :  10.50am
In My Mind : tak sabar nak tengok final UEFA..!!
Photo & Edit by : Syed Muhammad Hilmi Bin Syed Yahya (Beginner)

Assalamualaikum....

Beberapa hari yang lepas,aku mencari senarai photographer-photographer terkemuka dunia di internet. Waktu aku mencari,aku terjumpa satu blog fotografi yang diberi nama PHOTOGRAPHY BLOGGER. Bila aku tengok gambar di situ,baru aku tahu sedikit-demi sedikit tentang kategori gambar dan sebagainya.

Seperti gambar di bawah ini,aku rasa anda pasti pernah tengok di entry aku sebelum ini. Tetapi aku tidak menceritakannya dengan lebih lanjut.

Bagi anda yang baru hendak berjinak-jinak dalam dunia fotografi,anda pasti pernah mengambil gambar seperti ini dan mungkin juga anda tidak tahu maksud ataupon kategori gambar ini. Gambar ini boleh dikategorikan sebagai "Perfect Silhouette Pictures". Ini kerana,objek utama yang ingin ditunjukkan hanya dalam berntuk bayangan.p/s : jangan lupa like fans page Syed Hilmi Photography di facebook ye. Disana lebih banyak lagi gambar yang syed tangkap.