Sepah The Movie

Mood : Esok ada orang nikah lar....
Location : Di dalam kamar
Time :  11.58pm
Photographer & Edit by : Syed Muhammad Hilmi Bin Syed Yahya
My Photography Page on Facebook : SYED HILMI PHOTOGRAPHY    
Official Photographer :  Tarbus Studio

ASSALAMUALAIKUM....

Pada 12 November  2012 yang lepas, aku dan rakan aku telah di jemput untuk menghadiri privew Sepah The Movie (Majlis pra tonton Sepah The Movie) bertempat di The Curve,Mutiara Damansara. Seperti biasa, majlis bermula pada jam 8 malam,jadi aku dan 2 lagi orang rakan aku bertolak dari Melaka dalam jam 11.30am. Kami bertolak awal dari Melaka kerana ingin pergi ke sebuah kedai peralatan kamera yang terletak di sekitar Ampang.

Ini adalalah kali pertama aku pergi ke The Curve,jadi perasaan teruja itu sudah semestinya ada. Tempatnya mewah dan seperti berasa sedang bercuti di luar negara. Antara sebab aku suka berada disitu adalah kerana persekitaran yang bersih.


Priview Sepah The movie bermula sekitar jam 10.00pm. Jadi diantara jam 8.00pm-10.00pm adalah sesi pendaftaran untuk tempat duduk di dalam wayang, menungu artis or orang-orang penting dalam penerbitan Sepah The Movie dan sesi bersama media. Aku adalah salah seorang media (Tarbus Studio) dan bertanggungjawab merakam detik-detik penting sepanjang perjalanan Priview Sepah The Movie. Dibawah ini adalah gambar yang sempat aku rakamkan.


Nak cerita sedikit pengalaman aku di sana. Ternyata memang ramai orang yang datang di sana dan hampir kesemuanya adalah peminat setia Sepah dan ramai yang ingin merakamkan gambar meraka ketika di sana termasuk media. Jadi ketika aku ingin merakamkan gambar meraka,aku perlulah beri peluang untuk media menjalankan tugas meraka dahulu supaya mereka dapat menghasilkan gambar  dan moment yang baik,selepas itu baru lah aku merakamkan gambar artis-artis tersebut seperti gambar di bawah. Saya berharap gambar saya di bawah ini dapat memberi kualiti yang baik untuk tontonan para pembaca blog saya.

p/s : jangan lupa tengok Filem Sepah The Moview bermula pada 29 November 2012. Aku dah tengok,memang best & lawak,jadi korang pon mesti kene tengok juga...=)



















Putrajaya Wedding Photographer & Videographer


ASSALAMUALAIKUM.....

Pada hari ahad lepas iaitu pada 17 November 2012,Saya telah diberi tangungjawab oleh Wadi (Tarbus Studio Big Bos) untuk menjadi videografi pada majlis pernikahan dan perkahwinan untuk pasangan pengantin kami. Saya telah pon diberi tahu sebulan lebih awal untuk masjlis ini. Jadi banyak perancangan yang telah saya lakukan supaya rakaman video ini berjalan dengan lancar.

Seramai 3 orang crew Tarbus Studio termasuk saya yang datang ke sana untuk merakam detik-detik indah pasangn pengantin tersebut. Kami bertolak seawal 8 pagi dari Melaka dengan peralatan video dan photo yang sarat di dalam bonet kareta seperti jib crane, slider, stablaizer dan sebagainya. Dalam perjalanan ke Putrajaya,kami memandu dengan berhati-hati kerana kami tidak mahu kamera AES merakam detik-detik indah perjalan kami ke sana pula.

Majlis pernikahan kedua mempelai kami ini diadakah di Masjid Putra dan majlis persandingan pula diadakan di Palm Garden Hotel IOI Resort, Putrajaya. Alhamdulillah majlis dan kerja kami berjalan dengan lancar sekali walaupun cuaca pada masa itu ti dak mnegizinkan kerana hujan.

Gambar pertama ini diambil ketika selesai majlis pernikahan di Masjid Putra. dan gmbar kedua diambil ketika berada Palm Garden Hotel IOI Resort, Putrajaya..maaf gambar tidak berapa jelas kerana guna Handset je...=p





Ramona Zamzam







Gambar Yang Aku Tangkap Masuk Surat Khabar Berita Harian

Mood : Lapar... (-_-)
Location : Di dalam kamar
Time :  4.18pm
Photographer & Edit by : Syed Muhammad Hilmi Bin Syed Yahya
My Photography Page on Facebook : SYED HILMI PHOTOGRAPHY    
Official Photographer :  Tarbus Studio

ASSALAMUALAIKUM....

Rasa macam tak percaya apabila gambar yang aku rakam dipaparkan di dalam akhbar Berita harian. Walaupun pada waktu itu aku dan rakan aku memang merupakan Official Photographer untuk Telefilem Korban Kasih, Aku tetap berbangga kerana gambar itu adalah dari hasil tangan aku sendiri. Terima kasih kepada Producer @ Penerbit drama ini iaitu Kamal Akram Ibrahim kerana memilih kami (Tarbus Studio) sebagai Official Photographer untuk Telefilem Korban Kasih. Terima kasih sekali lagi kepada penerbit kerana yakin dan berpuas hati terhadap hasil karya kami. Kami  (Tarbus Studio) berharap dapat pekerjasama dangan anda lagi untuk drama mahupun filem yang En.Kamal Akram Ibrahim hasilkan insyaallah....

Note : Jangan lupa saksikan Telefilem Korban Kasih pada malam ini jam 10pm hanya di TV ALHIJRAH di Astro Chanel 114....=)







Drama Korban Kasih

Mood : Lapar... (-_-)
Location : Di dalam kamar
Time :  3.51pm
Photographer & Edit by : Syed Muhammad Hilmi Bin Syed Yahya
My Photography Page on Facebook : SYED HILMI PHOTOGRAPHY    
Official Photographer :  Tarbus Studio

ASSALAMUALAIKUM.....

Apa khabar semua...? sihat...? harap sihat semuanya....Setelah lama tak menaip di ruang blog saya ini,hari ni tiba-tiba je datang mood naik menaip disebabkan nak cerita sesuatu yang baru pada korang semua. Beberapa minggu yang lepas, saya Syed dan kawan saya Elmy merupakan Crew Tarbus Studio telah diberi tangungjawab sebagai Official Photographer untuk Telefilem Korban Kasih. 

Kami perlu berada di set pengambaran ketika meraka sedang melakukan sesi pengambaran Telefilem tersebut untuk merakam aksi lakonan oleh watak utama dalam drama itu. Antara watak utama dalam drama tersebut yang perlu kami rakamkan ialah Sharnaz Ahmad, Hairul Azreen, Siti Elizad dan Ramona Zam Zam. Tujuan kami rakamkan gambar watak utama tersebut adalah untuk digunakan sebagai Poster Telefilem ini dan juga untuk disebalik tabir Telefilem ini. Dibawah ini adalah gambar yang saya rakam ketika berada di set pengambaran drama ini...

Note : Jangan lupa saksikan telefilem Korban Kasih pada malam ini jam 10pm hanya di TV ALHIJRAH di Astro Chanel 114....=)