Final Single BWF Korea Super Series

ASSALAMUALAIKUM
Perlawanan akhir yg paling ditungu-tungu oleh peminat dunia diantara Lee Cong Wei menentang Lin Dan. Lee Cong Wie,Malaysia yg berada di rangking nombor 1 dunia menentang pemain nombor 6 dunia dari China iaitu Lin Dan pada perlawnan akhir Super Series Korea pada 30/1/2011. Mereka berdua merupakan musuh tradisi dalam sukan badminton. Pada perlawanan ini, ramai penyokong Malaysia yg hadir bagi member sokongn kepada pamain Negara iaitu Lee Cong Wei. Penyokong Malaysia kebanyakanya terdiri daripada pelajar Malaysia yg belajar di Korea.


Sinopsis perlawanan

Set pertama

Lin Dan menang dengan 21-19. Perlawanan amat sengit pada set pertama apabila kedua-dua permain ini kerap membalas serangn dan membuat hantaran yg mengelirukan. Lin cong wai hanya sekali sahaja dapat mendahului mata pada set ini.

Set kedua

Permulaan yg baik untuk Lee Cong Wai apabila mendahului  mata sebanyak 5-1 dan Lee Cong Wai Berjaya mendahului 11-6 sebelum rehat. Akhirnya,Lee Cong Wei Berjaya memenangai set kedua ini dengan 21-14  apabila bermain dengn konsisten dan tidak membenarkan Lindan mendahului mata.

Set ketiga (set penentuan)

Permualaan yg seimbang diantara kedua pemain apabila mereka berdua mendapat mata 3-3. Namunn begitu,Lee Cong wei sering mengasak pemain cina itu dan mendahului mata dengan   4-3, 5-4, 6-5 dan 7-6,tetapi Lin Dan tetap mengekori rapat. Akhirnya, Lin Dan Berjaya juga mendahului   dengan mata 10-11 sebelum rehat. Akhirnya,Lin Dan menang dengan 16-21.

pemenang tempat pertama mendapat 90000 US Dollar dan tempat kedua mendapat 54600 US Dollar.
apa-apa pon,kite ucapkan tahniah kepada Dato Lee Cong Wei walaupon kalah kerana beliau telah berusaha keras sehinga ke peringkat akhir...MALAYSIA BOLEH..!!


AMARAN RASULULLAH SAW BUAT WANITA BERSANGGUL TINGGI.

Rasulullah SAW
“ akan muncul dalam kalangan umatku di akhir zaman, kaum lelaki yang menunggang sambil duduk di atas pelana, lalu mereka turun di depan pintu-pintu masjid. Wanita-wanita mereka( isteri mereka atau anak perempuan), berpakaian tetapi seperti bertelanjang ( nipis&ketat). Di atas kepala mereka pula(wanita) terdapat bonggolan (sanggul atau tocang) seperti bonggol unta yang lemah gemalai. Oleh itu laknatlah mereka semua. Sesungguhnya mereka adalah wanita-wanita yang terlaknat”- hadith riwayat Ahmad, jil.2, ms. 223.

Rasulullah s.a.w bersabda:
“dua golongan penghuni neraka yang mana aku sendiri belum pernah melihat keadaan mereka didunia: golongan yang membawa cemeti seperti seekor lembu lalu menggunakannya untuk memukul manusia dan juga kaum wanita yang berpakaian seperti bertelanjang, menggoyangkan badan dan berlenggang-lenggok, kepala mereka ada suatu seperti bonggol di kepala unta yang bergoyang-goyang. Mereka tentu tidak akan memasuki syurga atau mencium baunya sedangkan bau syurga itu dapat dihidu dari jarak perjalanan begitu dan begini”

AFC Asian Cup Final 2011 - Japan vs Australia

ASSALAMUALAIKUM
                       VS                       

Perlawanan final AFC Asia Cup telah berlangsung semalam diantara Australia dan Japan. perlawan adalah seimbang diantara kedua-dua pasukan dan kedua pasukan slaing berbalas serangan ke pintu gol lawan masing-masing.

Perlawanan sunguh sengit dan banyak percubaan yg merbahaya yg dilakukan oelh japan dan Australia. namun pada 90 minit perlawanan,tiada sebarang gol berjaya dijaringkan oleh edua-dua pasukan. Oleh itu, perlawanan terpaksa dilanjutkan ke minit tambahan.

Pada separah masa kedua masa tambahan,Japan akhirnya berjaya menjaringkan gol hasil  dari gerakan cantik dari Nagatomo (jersi no 5)menghatar bola kepada  Lee (jersi no 19) dan berjaya manghasilkan gol volley yg sangat cantik.

Akhirnya perlawanan beresudahan dengan 0-1,iaitu berpihak kepada Japan dan japan adlah juara piala asia pada tahun ini di Qatar.

Perhatian : Subkhiddin Mohd Salleh iaitu pengadil Malaysia turut mengadili perlawanan final tersebut...

Ini adlah Highlight perlawanan tersebut,,,


itu sahaja dari Syed,,,Syed Hilmi Syed Yahya melaporkan dari Rumah,,,hehe

Will Smith Famely

ASSALAMUALAIKUM

Will Smith...cakap pasal Will Smith,semua orag kenal dan tahu filem-filem yg dilakukan oleh beliau seperti Hitch,Man In Black, I Am Legend, Hancock, I Robot dan sebagainya. Tapi tahukah anda, yg Will Smith telah berkahwin dan mempunyai 2 orang anak..??

Kepada sesiapa yg minat Will Smith ni, pasti sudah tahu. Tujuan Syed buat entry ni adalah untuk memperkenalkan famely-famely Will Smith kepada anda semua...jom...

yg paling tingi tu, semua orang kenalkan,..?? itulah Will Smith,disebelah kanannya ialah isteri beliau iaitu Jada-Pinkett Smith, mereka berdua telah dikurniakan dua orang anak iaitu Jaden Smith (pakai topi putih) dan Willow Smith (pakai spek mata hitam)
Anak Will Smith yg pertama iaitu Jaden Smith telah membintangi satu filem aksi bersama pelakon yg sangat popular dengn filem-filem lagak ngerinya iaitu Jacky Chan. Filem yg dilakukan Jaden Smith ialah Karate Kid. semua orang tahu dan pernah tengok filem tersebutkan..??

Anak Kedua Will Smith iaitu Williw Smith sekrang sangat popular dengan fashion rambutnya seberti gambar di atas...