peace is simple posting

Mood : Gembira tetapi letih
Location : Ruang tamu rumah
Weather : sejuk kerana Hujan yang agak lebat tadi.
Time :  9.50pm
In My Mind : esok pagi kene bangun awal untuk balik ke kolej
Photo & Edit by : Syed Muhammad Hilmi Bin Syed Yahya (Beginner)

Assalamualaikum....

Peace....itulah posing yang paling mudah sekali untuk dilakukan apabila lensa kamera aku dihalakan kepada dia iaitu Siti Norsherina. Pada pendapat aku,bukan  Siti Norsherina sahaja yang akan buat seperti itu,tapi aku rasa anda semua pun seperti itu juga. Betul tak..?? 

Siti Norsherina ni pada pendapat aku di seorang yang agak seporting apabila lensa kamera aku dihalakan kepada dia. Macam-macam gaya di boleh lakukan. Aku rasa mungkin dia nie memang minat bergambar dan pantang kalau sesiapa sahaja yang ingin mengambil gambarnya. Kalau anda nak tahu lebih lanjut mengenai dia, anda boleh klik pada nama ini  Siti Norsherina.


Kamera Nikon D3100 Aku Telah Selamat Dijual

Mood : Gembira...!!
Location : Ruang tamu rumah
Weather : Hujann renyai-renyai beserta dengan guruh
Time :  6.20pm
In My Mind : Final tingal lagi 3 paper..

Assalamualaikum....

Alhamdulillah...sekian lama aku mencari pembeli,akhirnya jumpa juga. Ini adalah hasil bantuan rakan aku iaitu Ashraf yang menemukan aku dengan pembeli itu. Aku ingin mengucapkan terima kasih yang tidak terhinga kepada Ashraf kerana telah membantu aku mencari pembeli itu. Hari ini kamera kesayangan aku dan juga DSLR pertama aku iaitu model Nikon D3100 telah dijual dengan harga RM17**. Dan sekarang,aku tidak lagi mempunyai DSLR ataupon kamera.

Adakah aku mahu berhenti dari dunia Photography..??

Tidak sama-sekali aku akan berhenti dalam dunia photography. ini kerana itu adalah minat aku dan hobi aku. Jadi aku akan teruskan minat aku ini sejauh mana yang mampu selagi aku masih hidup. akhir sekali,aku harap user baru Nikon D3100 yang aku jual itu dapat jaga kamera aku itu dengan sebaik mungkin kerana aku masih sayang lagi dengan kamera itu. Kalau tiada kemera itu,aku pasti tidak akan sampai sejauh ini. LOVE YOU NIKON D3100..!!

Kamera model apa yang bakal menganti Nikon D3100 aku itu..??

Anda nak tahu model ape ynag bakal menjadi peneman aku selepas ini..?? agak-agak anda model apakah itu..?? cuba teka..?? kalau anda nak tahu,sila tungu kemunculanya tidak lama lagi ye...=)