Gambar Manipulasi (Photo Manipulation)

Mood : Mengantuk dan keletihan
Location : Di dalam kamar
Time :  9.27pm
In My Mind : Bila nak dapat kerja ni..
Photo & Edit by : Syed Muhammad Hilmi Bin Syed Yahya
My Gallery :  Photostrem  & Blogspot
My Photography Page on Facebook : SYED HILMI PHOTOGRAPHY

ASSALAMUALAIKUM...

Cakap tentang gambar manipulasi,pasti ramai yang akan berkata mengubahsuaian gambar menjadi sesatu yang berbeza dari gambar asal. Betul tak..?? sebelum saya nak cerita dengan lebih lanjut lagi,jom singah sekejap di page saya di FACEBOOK. Ingat, LIKE sekali  ye kerana anda akan dapat melihat gambar yang terbaru yang akan saya upload setiap hari...=)

Berbalik kepada tajuk asal, Manipulasi bagi pendapat saya adalah satu seni digital atau grafik atau pengubahsuaian gambar mengunakan komputer dengan mengunakan perisian tertentu samaada mengunakan Adobe Photoshop dan sebagainya. Bagi yang meminati seni manipulasi ini,ia adalah seni grafik yang agak rumit tetapi amat menyeronokkan apabila berjaya mengasilkan kesan grafik tersebut. Ada sesetengah orang menjadikan ia sebagai hobi dan ada juga yang menjadikan ia sebagai kerja pada masa kini kerana tidak ramai yang mampu mengasilkan gambar manipulasi yang betul-betul berkualiti. 

Antara orang yang paling mahir dalam memanipulasi gambar ini yang saya kenali yang mengelarkan diri beliau sebagai KUKUBESI MANIPULASI. Hasil manipulasi yang dilakukan oleh KUKUBESI MANIPULASI adalah yang terbaik bagi saya sehinga ramai yang menjadikan KUKUBESI MANIPULASI  sebgai idola dalam dunia memanipulasikan gambar.

Dibawah ini adalah contoh manipulasi gambar yang saya hasilkan sendiri. Secara jujurnya saya bukanlah seorang yang pakar memanipulasikan gambar tetapi cuma minat dalam memanipulasikan gambar. Hasil dibawah ini adalah hasil saya sendiri yang boleh dikategorian sebagai manipulasi kelas Amatur. Sebelum saya mengakhiri  post saya untuk hari ini saya ingin meminta maaf jika ada tersilap bahasa dalam penulisan saya....=)
7 comments:

yayahnasake said...

GEMPAK dan CANTIKKK

Syed Hilmi Syed Yahya said...

thanks yayahnaseke...=)

BellaJane said...

nice la... mcm real pulak hehehe

Muhammad Izuan said...

sempoi habis!

zue b3b0t said...

cun la leh blaja??join blog sy ye http://azcottages.blogspot.com/

Anonymous said...

wah infonya bagus sob..
sangat bermanfaat & lengkap lagi..
makasih ya :)
salam kenal :)
#Happy BLogging :D

Cerpen666 said...

indah benar karyamu shabat ,,,^^