aku dan Apartment Kolej

Assalamualaikum....

Mula2  macam biasa ar,sy perkenalkan diri dulu kepada yg belum kenal sy. Sy Syed Muhammad Himi Bin Syed Yahya Bin Syed Yusof Bin Syed Mahmud (AL-JAMALLULLAIL) .03/03/1991.Masih belajar.

Post kali ni Syed nak tunjukkan macam mane keadaan Syed dan apartment yang Syed duduk time tingal d kolej. Apartment kolej yg Syed duduk lebih kurang ade 3 bilik,2 tandas,1 ruang tamu dan 1 balcony. Agak besarkan? Hehe,,,harga pown boleh tahan nk tingal kt apartment nie. hehe ...dalam apartment nie leh muat maximum 10 dan minimum 1.tp nk ke duk sorang je..?? pasti x nak kn,,,agak menyeramkan nnt,,,,hehe....

Ape yg bestnye tingal kt apartment nie ilah suasana dia. Berada  betul2 d tepi pantai,maka,anginnye teragak kuat ar maknenye,,,,hehe..ape macam..?? garde A+ kn..??. ok lar, Syed malas nak cakap banyak,klau nk thu same ade grade A+ or x,,jom tngok ape yg Syed nk tunjukkan ,just nk tunjukkan keadaan di apartment yg Syed tingal nie je,,,,k,,jom....

(klik pada gambar untuk melihat dengan lebih jelas lagi)

Ini pintu depan apartment yg Syed tingal, kami serumah gelarkan Kasim Selamat Art Galery.Name 2 x de kene mengenekan pown ngn tema rumah,,,heheh


Yg nie lak pandangn dlm rumah  kalau korang dari pintu depan. Ape yg korang leh Nampak ialah 2 lukisan pada dinding,meja dan 2 kerusi.


Di atas meja 2 ade 3 lagi lukisan.lukisan nie adalah lukisan abstracts.ini tempat rehat tetamu,Nampak x pasu bunga kt sebelah kerusi 2..?? pasu bunga 2 budak rumah Syed amek kt bawah(kirenye barangan rampasan ar,,hehe)


Ini pulak pandangn dari atas meja. Klau nak tahu kenape ade cahaye terang 2 kerana itu lah balcony(tempat nk sidai baju n tngok pantai). Yg tergantung kt atas meja 2 lak,jom tngok gmbar kt bawah.





Yg dari kiri 2,tempat lilin,yg tengah 2 jam,yang kanan 2 juts tmpat letak barang mcm perhiasan


  

 
Nampak x love kt pintu  belah kanan 2..?? kt sebelah kiri love 2 ade dinding n kt dinding 2 ade lukisan yg macam makhluk pelik 2...takut kn...?? haha 




Ini Kat depan tempat rehat tetamu,kt sini ade lagi lukisan. Sini adalah tempat study n tempat mendapat ilham bagi sesiapa je yg duduk di situ,,,hehehe






Ini lak gambar keseluruhan ruang tamu apartment yg Syed tingal...

ini sahaja gambar apartment yg Syed tingal nie,semoga terhibur..hehe,,,cantik kan..?? grade A+ kn..?? kalau cantik sila tinggalkan comment ye,,,hehe,,,
SYED HILMI SYED YAHYA melapurkan...
Assalamualaikum....

 


24 comments:

Enna Banana said...

cantik okay! bape sewa sebulan?

Syed Hilmi Syed Yahya said...

1sem,5 bulam lebih,semuanya dlm RM1000 untk 5 bulan lebih..mahal kn...

Enna Banana said...

so maknanya 200 sebulan la eh, eh murah la tuh, cari la housemate dalam 4 orang, so sorang bayar 50
lagi ramai hmate lagi murah :)

Syed Hilmi Syed Yahya said...

x2,,,kolej nie miskin,jd dier mkn duit student banyak,,,seorng dlm rm1000 untuk satu sem,klau 10 org duk rumah 2,dh kolej dpt rm10,000...mahal kn...??

Queen F said...

jealous gila kott tengok apartment anda.. >.< nak jugak duk apartment.. T____________T

Syed Hilmi Syed Yahya said...

jom lar,tp lain2 apartment ar,,,x leh same,,,,hehe

Enna Banana said...

waahhh awak dah buat header baru >.<
pandai pandai, jap je awk boleh buat
tahniah!! :)

Syed Hilmi Syed Yahya said...

heheh,,thankz,,hari nie je gh 2 kali tukar,,,itu pown x cantik lgi,,,haha

Enna Banana said...

but still fine okay! sebab laki kan, laki should be more creative! ahaha

Syed Hilmi Syed Yahya said...

btowl2,,,,tp header skkunk ni "no inspiration"..jd kene ar tngu esok utk tukr yg baru,,,hehe

Enna Banana said...

ecececeh! bila nak ada inspirationnya? nvm lah, take ur time :)

Syed Hilmi Syed Yahya said...

ok2,,,nie pown nga download wallpaper,nk cari idea dari citu,,,hehehe

Enna Banana said...

betul betul! enna pun usha google nak cari ilham >.<

Syed Hilmi Syed Yahya said...

same gk ar,,,dh mcm google larian ar lak,,,hehehe

Enna Banana said...

itulah sal, kalau x jumpa kat google pun, enna bukak kat photobucket. uhuuu. curi gambar kat sana :P

Syed Hilmi Syed Yahya said...

try cari kt desktop nexus....

Enna Banana said...

ohh kat situ pun okay jugak >.<
waahh!! header baru lagi, creative creative :)

Syed Hilmi Syed Yahya said...

hehe,,dh thu ckit2,,,,2 yg wt,,,,enna,mcm mane nk tarik rmai followers..??

me said...

mcm bech jewp hee

Syed Hilmi Syed Yahya said...

ape yg bech 2..??

Enna Banana said...

enna tarik ramai follower?
enna pergi bog dorg, drop some comment, then enna buat contest or giveaway, camtuh jeh, then make sure ur blog menarik, kalau org menarik pun x pe asalkan blog best :)

Syed Hilmi Syed Yahya said...

owh,,,,,thankz for information,,,syed nye blog nie x sampai pown sebulan lagi,,,,dat y tanye enna care nk tarik followers....hehe,,,org menarik pown leh trik followers eh..?? cm x caye je,,,hehe

Ms Dreamy said...

syed, i just love the paintings! ;D

Syed Hilmi Syed Yahya said...

hehe,,,kawan yg lukis lukisan 2....