anda semua kenal ke siapa yg mencipta Facebook...??

ASSALAMUAAIKUM

anda tahu ke sape yg cipta Facebook..?? orang yg mencipta facebook nie namenye Mark Zuckerberg. ape yg syed tahu tentang dia ialah dia dulu pernah menerima tawaran kerja dengan pencipta Microsoft Windows iaitu Bill Gates. Bill Gate tahu akan potensi Mark Zuckerberg ni dan Bill Gates memberi tawaran kepada Mark Zuckerberg lebih kurang sebanyak sejuta dolar or lebih kepada nya sebagai permulaan, tetapi Mark Zuckerberg menolak nye.


rugikan Mark Zuckerberg menolak tawaran yg berjuta-juta 2,bkn senang org nk bagi. tetapi selepas itu, dia telah membuat satu laman sosial yg bernama facebook.padamulanya dier buat facebook ini just nk mencari teman wanita,tapi telah berkembang dan dalam 6 tahun,laman ini telah dimenerima lebih dari 500juta penguna


hebat x Mark Zuckerberg ni..??haha...pasti hebat subject programming mcm C++ nie kan..?? stakat kod2 pelik mcm HTML 2 ayam2 je dia leh buatkan..hehe...


Bill Gates ni pencipta Microsoft Windows 89/xp/vista/7 yg korang tengah gune sekarang...tp syed bukn gune Microsoft  Windows je eh,Macintosh pown syed gune,,,hehehe
ini pula Mark Zuckerberg,orang muda yg berumur 26 tahun dan dia adalah remaja terkaye didunia. Jumlah wang yg dia telah dapat dari hasil facebooknya ialah  25 billion dollar...

ini pula siapa..?? ha..korang pasti x kenal...ini bukan Mark Zuckerberg tp  ini Jesse Eisenberg...ape kene mengene dia dgn Mark Zuckerberg..?? sebenarnye,dia adalah pelakon utama dalam Filem The Social Network,,dia memegang watak utama dalm filem nie.filem nie mengisahkan cara hidup  Mark Zuckerberg sebelum dan selepas dia mencipta Facebook. klau korang nk tahu cerita mengenai orang yg mencipta Facebook nie,jom ar tengok malam ni kt rumah syed...hehe...sebenarnye,syed baru je siap download cerita The social Network nie n x sabar2 nk tengok..bagi yg dh tngok 2 bagus ar,tp bagi yg belum tengok,rugi kerana cite nie 90% menceritakan kisah hidup si pencipta Facebook..klau nk tahu lgi lebih lanjut,klik pada gambar yg ketiga,,,k...

ok lar 2 je dari syed,,,,assalamaulaikum.... 

12 comments:

+akufobia+ said...

hee.

Syed Hilmi Syed Yahya said...

akufobia ; seronok bace nie...hehe

dya said...

wah..bestnye kaye..

Dya Aisya Helyka said...

Budak kecik boleh tengok citer tu?
Saya nak tengok! :)

mia said...

huwaa..hehehe..xpenah lagi tgk muvie ni.sy egat cite hantu..bile syed review, baru la tahu..ehhee..thanks alot ya

Syed Hilmi Syed Yahya said...

mia ; hehe,,urwelcme,,syed baru je td tengok,,,best gk cite nie...

Syed Hilmi Syed Yahya said...

Dya Aisya Helyka; hehe...boleh...semua lapisan masyarakat n umur leh tngok...

Syed Hilmi Syed Yahya said...

dya ; betul2...wajib best,,,hehe

AdiaLuze said...

dah bis tgk nanti citer la sinopsisnye ye...Hehehehe

Syed Hilmi Syed Yahya said...

Adialuze ; hahaha...boleh,tp pnjang sinopsisnya....

Jumi Rais said...

Mkum

Salleh Saiyadi said...

Hebatnya...