Windows XP broken at my home computer...!!!!

Assalamualaikum....

windows Xp broken...tahu x ape 2..?? 
sebenarnye bende nie baru je semalam terjadi kt komputer rumah,,,
haha,,,teruk betulkan sampai boleh jadi macam 2,,,
sebenarnye aku x tahu macam mane leh jadi,,,
tapi aku tahu cara nak menyelesaikan....

sebelum 2,sesiapa yg x thu mcm mane windows broken 2 leh tengok pic kt bawah nie....
penah tngok x mcm nie...??
kalau x penah tngok x pe,,,x penting pown,,,,
biasenye,kalau dh terjadi mcm nie,windows yg sesalu digunakan di komputer 2 x boleh digunakan lagi....
salah satu jalan penyelesaian yg aku tahu adalah format,,,
hua....!! malas betul aku nk format coz makan masa...
b4 nie klau terjadi mcm nie famely aku akan hantar ke kedai or kt sape2 yg tahu...
jd,pasti dikenakan bayaran...
tp,sekarang aku dh thu jalan penyelesaian n x payah ar hantar lgi kekedai,,,membazir je,,,hehe

format komputer nie syed belajar dngan kwan...haha....x yh pergi kursus pon,,,save bajet....
kalau nk format nie,kite kene prepare ape2 yg perlu,,,contohnya...

1.Microsoft Windows(XP, VISTA or 7) @ linux (Ubuntu)
2.software2 yg penting
3.driver
4.kemahiran

kalau ade semua 2 insyaallah dh leh format,,,haha,,,
aku semalam,tapi x menjadi,jd malas nak wt n sambung esok...
esok pon wt leh,n menjadi,,ade ar dlm sejam lebih mengadap komputer 2,,
b4 nie Windows Xp..
sekarang dh upgrade ke Windows 7 original...hahaha...free je...
klau nak dapat yg original kurang2 kene ade dlm RM700..mahal 2...hehe
k ar,,malas nak membebel lgi,,,jom tengok hasilnya,,,,

jeng,jeng2...!!! haa,,,,itu deir,,,,
dh boleh berblogger,,,,hehe,,,
k lar,,,,2 je dri Syed,,,,,,bye2...
assalamualaikum....

8 comments:

Enna Banana said...

kat pc umah enna ni pulak, ungenuine window, camne nak buat eh tanpa format pc tuh?

Syed Hilmi Syed Yahya said...

itu windows ape..??

My Bloggie ! said...

emm xsuke format laptop. mahal ! hehe

Syed Hilmi Syed Yahya said...

haha,,,jd, belajar ar format sendiri,,,mcm syed format leptop or pc rumah nie just wt sendiri je,,,x yg nk hantar kedai,,,hehehe...saving..=)

Enna Banana said...

window XP

Syed Hilmi Syed Yahya said...

sebelum nie syed penh wt kt komputer mmbe yg gune windows XP n berjaye,,,,diharp berjaye jugak kt pc enna banana...

http://www.9down.com/RemoveWAT-2-2-6-369232/



enna g kt URL nie,,,
pas2 klick download kt download RemoveWAT 2.2.6...
pas2 download regular...
pas2 download....


lpas dh download,,enna g kt folder yg enna download 2 n dable klick RemoveWAT.226....pas2 plih RemoveWAT.exe....bile enna klik 2,dier ade keluar warne biru jd klik RemoveWAT....lpas 2 dier proses sendiri semua,,,,


try ar,klau x pham g thu,,,k...

Enna Banana said...

enna try eh. thanks! :)

Syed Hilmi Syed Yahya said...

urwelcme,,,good luck,,,,x tahu tanye k...