verification pada comment menyusahkn..!!!!

vertication..?? ape 2..??  penting ke..??

haa...nie aku nak bagi tahu tentang verification kepada sesiapa yg x tahu lebih2 lagi ahli blogger mcm aku nie,,...heheh 

kepada sesiap yg penah comment blog sape2 je ar,...
ade x bile anda nak hantar comment je ade keluar mcm
dier suroh masukkan perkatan...?? ade x..??

contoh nye mcm gmbar nie...


haa,,,,bende 2 lar sebenarnya verification...
verification  nie menyusahkn penkomen lebih yg suka coment mcm syed nie...
bende nie leh hilangkan mood org yg nak comment blog anda...
jd,diharap siapa yg ade,klau nk buang,buang ar,,klau x nk xpe,,,aku x pakse pown,,hehe

kalau ade yg nk buang,mcm nie carenye...

step pertama..
pergi kt dashboard > design > setting....pas 2 g kt comment...

(kllik pada gambar untk lihat dengan lebih jelas)

step kedua...
pas 2 g bwah n cari perkataan "show word verification" kt sebelah kiri...
pas2 pilih "no"
last sekali klik save setting...n siap...
ape2 pown selamat mencuba,,,
kalau ade salah n silap,Syed minx maaf,,,
last sekali nk promote..undi syed ye utk blog baru 2010 pilihn di group 5 no 181,,,hehe
k...bye2....
assalamualaikum....


16 comments:

My Bloggie ! said...

laaa. senangnyeeee hahahaa

Syed Hilmi Syed Yahya said...

haha,,,same ar,,,syed pown ingt mula2 dulu mcm ssh,,,tp senang je,,,hehe

Queen F said...

ekekekke.. tak nak buang tak nak buang.. :P ekekeke :P

jom undi syed! :P lepas tu undi no 132 pulak.. :P

Syed Hilmi Syed Yahya said...

haha,,,,mcm perli syed je eh nie,,,heheh,,,jom mengundi,,,!! support blog baru sesame kite,,,!! hehe

Cik Kertas said...

TQ byk2..akak xtau pun menda ni.ok pasni delete trus..
u punya blog i likeeee cos byk info pasal techno2..truskan..

Syed Hilmi Syed Yahya said...

hhehehe,,,thankz...=)

Enna Banana said...

waahh bagus! siap ada tuto :)

neway i will vote for u syed! >.<

Cik Mieyrarif said...

mya tak suke betul ade bnde tu
myusah kann erkk

Syed Hilmi Syed Yahya said...

enna banana ; hehe,just nk bgi tahu kt org yg lom wt lgi,,,hehe,,,thankz,,,vote tau nnt,,,,hehe


cik Mieyrarif ; same ar kite,syed pown x suke gk ade bende mcm nie,,,buang mase je nk tulis tiap kali comment,,,

norh said...

ha aa la syed..akak pun tak suka..kdg2 mata ni tak clear jugak huruf yg tertulis tu...

Enna Banana said...

syed! join la my group kat fb
BT geng, kompem lagi ramai follow awk nanti >.<

Syed Hilmi Syed Yahya said...

norh ; betul2,,org nk tulis comment pown ssh....mcm lar kite ni jahat smpai nk kene masukkn verification...hehe


enna banna;ok2....syed dlm perjalann,,,,hehehe..=)

Enna Banana said...

waahh!! welcome to the group! ehehehe..eh syed, nanti 25hb ada mini gath tau kat taman tasik titi, picnic gitu, awak nak join tak?

Syed Hilmi Syed Yahya said...

picnic..?? waa,,, mcm best je,,,tp x brani nk janji lgi coz klau dekt 2 brani ar gk,,nie syed jauh,Melaka,,,tmpt 2 syed pnah g sekali time amek gmbar pengantin..cantik tasik 2....

Ms Dreamy said...

Tx! da buat! =) Now nak jalankan tanggungjawab mengundi..;p

Syed Hilmi Syed Yahya said...

hehehe,,bagus2,,,tanggungjawab d dahulukn....hehe