Ade linux, dapat ar update blog SYED kt kolej....hehe


ASSALAMUALAIKUM


  • huh,,,,sedih,,,kt apartment x leh nak update blog dengan mengunakan Microsoft Windows... 
  • korang tahu ke ape 2 Microsoft windows..?? 
  • mesti tahukan... 
  • kalau x tahu meh syed terangkan.. 
  • yg korang gune sekarang kt PC or laptop korang windows ape..?? 
  • Windows 98 / XP / Vista / 7 …?? 
  • haa..klau ade dalam senarai di atas,itu ar microsoft windows namenye yg dibuat oleh Bill gates n rakan-rakanye...hehe 
  • Tapi Syed x gune Microsoft Windows kalau nk on9 kt apartment kolej... 
  • Syed gune Linux.. 
  • linux lak banyak jenis,,, 
  • salah-satunya ialah Ubuntu... 
  • model nie ar yg syed gune untuk on9 kt kolej... 
  • boleh katekan laju ar gk berbanding dengan windows... 
  • Virus pown dijamin xde 100% sampai bile-bile... 
  • Tadi Syed dah try on9 gune windows,memang x dpt nak detect wifi,tapi biler Syed gune linux je,trus dapat update entry nie,,,hehe
  • hehe...ok lar,,,itu je nak g tahu... 
  • nasib baik ar Syed tahu gune linux,klau x,x dpt ar nk update,,,,hehe..
  • ok,,,bye2...

7 comments:

NOOR HAFIZAH BT HAMID said...

citer sket pasal linux?
cam na nk download?
cam na nk guna?

NICK IRFAN said...

linux? aku xthu psal ni.. ada ke cara2 nk install?

Syed Hilmi Syed Yahya said...

noor hafizah bt hamid & nick irfan ;

nnt syed keluarkan entry mengenai linux dari segi cara nk install,cara nk gune n cara nk download ok....

Fa-zlyn said...

fuhyoo gune linux..hahaha..

Syed Hilmi Syed Yahya said...

Fa-zlyn ; saje2 je gune....hehe

yunykhoo said...

unix pun sme cm linux gak ke? sbb konfius unix dgn linux ni..

Syed Hilmi Syed Yahya said...

yunykhoo ; ape yg Syed tahu,UNIX pown linux gak.....