perbezaan lelaki dan wanita,,,

Lelaki:
1. Pandu ke bank, parking dan berjalan ke mesin ATM
2. Masukkan card
3. Tekan number PIN dan jumlah yang dikehendaki
4. Ambil duit, card dan receipt

Wanita:
1. Pandu ke bank
2. Matikan enjin kereta
3. Perhatikan makeup di muka melalui cermin pemandu
4. Semburkan minyak wangi
5. Sikat rambut dan berjalan ke mesin ATM
6. Mencari Kad ATM di dalam beg tangan
7. Masukkan kad ATM
8. Mencari nombor PIN ATm dekat celah penyepit rambut dalam beg tangan
9. Tekan nombor PIN
10. Membaca arahan ATM selama hampir 2 minit
11. Tekan Batal
12. Tekan sekali lagi nombor PIN
13. Tekan Batal sekali lagi
14. Telefon suami atau pakwe untuk bertanya nombor PIN yang betul
15. Tekan nombor PIN yang betul dan periksa baki duit yang tinggal
16. Masukkan jumlah yang dikehendaki
17. Tekan Salah
18. Masukkan jumlah yang agak besar
19. Tekan Salah sekali lagi
20. Masukkan jumlah yang lagi besar
21. Keluarkan dan amik duit dari mesin ATM
22. Masuk ke dalam kereta
23. Periksa makeup di muka sekali lagi
24. Mencari kunci kereta dalam beg tangan
25. Hidupkan enjin kereta
26. Jalankan kereta.
27. Berhenti tiba-tiba
28. Pergi balik ke mesin ATM
29. Ambil Kad yang tertinggal dan resit.
30. Masuk kembali ke kereta
31. Letakkan kad ATM di atas Dashboard
32. Buang resit atas jalan
33. Tengok dekat cermin pemandu
34. Perika makeup sekali lagi
35. Membetul-betulkan rambut
36. Masukkan gear kereta untuk reverse (undur)
37. Brake mengejut lagi
38. Masukkan gear kereta ke depan sebab tersilap tadi
39. Memandu lebih kurang 3 km
40. Baru teringat nak lepaskan hand brake..

ini adalah gurauan semata-mata....hehehe...lawak x...??

13 comments:

y-A-n-A said...

tipu! tipu! tipu! oOo.. gurauan semata2.. hehehe.. XD

Lyeanna Wana said...

eheh..salah tuh~~

cAQluF said...

ehhh..mane ade..!!
dusta belaka..

misz sheyla said...

cane lak dah masuk lam kete lau kunci still lam handbag..hahahhaha

nengok 22 ngan 24.... x logik2...so ni semua penipuan semate2...hahahahahahahahahaha ne ade perempuan cam ni

misz sheyla said...

cane lak dah masuk lam kete lau kunci still lam handbag..hahahhaha

nengok 22 ngan 24.... x logik2...so ni semua penipuan semate2...hahahahahahahahahaha ne ade perempuan cam ni

cik mieza said...

ish3...salah 2... ;))

miza bah. said...

apasal pulak perempuan awk cerita satu persatu, lelaki awk cerita yang penting2 je. mana aci!! hehe

+ kakak_afeeka- said...

takde. takde. tipu2!

garfield88_aini said...

macam2 sgt tu...dusta belaka...ngeee~~~~

Miss Nurul said...

hey..kutuk2 org pompuan eh..xaci laki punya point sikit la sgt..

cik baya said...

part pompuang banyak gile.pastu kutok2.dush2.grr. ;D

Cik Cammy Lia said...

sy kalo nek kete..mmg hand brake yg dilepaskan dulu bru gerak...

ada sekali tu kan, my fren bwk kete sy..dia xingat turunkan hand brake..mmg hangit gile ah baunya..bajet bau benda2 xelok sbb time tu dah awl pagi around 1,2 pagi kan..hehe..then dalam 50km lepas tu nak tukar pemandu, baru perasan hand brake x turun..adoiii..mmg longgar la brek sy..mujur dlama beberapa minit biar, baru la okey..adoiii...

Fashionista said...

mmg nk kene r nh..huhu