SYED Photography : Train

ASSALAMUALAIKUM

  • IN MY CAMERA LENS - pernah dengar tidak entry syed nie..?? bagi yang tidak pernah dengar,entry ini mengisahkan tentang gambar yang Syed snap sendiri mengunekan kamera Syed. Setelah syed berubah fikiran,Syed ingin menukarkan tajuk IN MY CAMERA LENS kepada SYED Photography.
  • Syed menukarkan tajuk  kerana tajuk sebelum ini lihat agak complicated. oleh itu,Syed pon menukarkan tajuk kepada Syed photography. tajuk kali ni lebih simple.

 kedaan luar KTM pada waktu pagi (picture by SYED HILMI SYED YAHYA)
  • Pengalaman pertama manaiki Kereta api  Tanah Melayu (KTM) tidak dapat Syed lupekan. perngalaman pertama ini agak seronok apabila berjalan jauh dari Seremban > Gemas > Dabong Kelantan.perjalan bermula lebih kurang dari jam 9.50pm dan sampai pada jam 9.15am. lebih kurang 12 jam perjalanan pergi.
  • keadaan di dalam KTM sunguh boring kerana tiada radio dan lampu tidak ditutup dan menyebabkan sukar untuk tidur. Ape yang paling Syed ingat dan tida dapat lupakan ialah suhu didalam kereta api pada waktu pagi, suhu lebih kurang 10'c. Walaupon Syed memakai dua helai suater,namun itu  tidak memadai untuk memanaskan badan.
  • apa-apa pon, pengalaman pertama Syed menaiki KTM ni tidak akan Syed lupenkan dan syed harap dapat membuat persedian yang sesuai untuk menaiki KTM.

boleh komen untuk gambar ini
@
komen untuk keseluruhan entry ini


    12 comments:

    mazni md said said...

    seronoknya nek kereta api g kelantan.. bila mahu merasa naik nie... btw, nice shoot dear n the name simple..

    Syed Hilmi Syed Yahya said...

    mazni md ; 1st ime naik train memang best,pastu ade org bukak pintu,jd syed try ar snap pic,,,x sange cantik,,,thankz mazni....

    NURUL NADIAH MAMAT said...

    naik tren lagi selamat dari naik bus...
    nak buang hajat pon senang....
    kalo naik bus terlama skit lam toilet mesti kena tinggal......huhu.....

    Syed Hilmi Syed Yahya said...

    NURUL NADIAH MAMAT ; betul2...just bus lebih selesa berbanding kereta api...

    _MR.MUSCLE_ said...

    wow!!!
    nice 1...
    thanx for coming....
    follow sini jugak...

    budakechik said...

    smart picture tu.
    :)

    awek retro said...

    suke pic tue..tak gayat kew mase tgh amek pic tue..

    Syed Hilmi Syed Yahya said...

    _MR.MUSCLE_ ; thankz...i follow back nnt...

    budakkechik : thankz....

    Syed Hilmi Syed Yahya said...

    awek retro ; mule gayat gk,disebabkan nk dpt view yg cantik,kene ar beranikan diri....

    Syarafina Zaini said...

    wow! pening jap tengok pic tuh.. haha~ btw, naik tren tu amik kelas apa? economy ke, 2nd class?

    makin hari badan makin tua.. apa perlu buat?

    Syed Hilmi Syed Yahya said...

    syarafina zaini ; naik kelas economy....1st time naik train,,hehe

    AzreenAzeman said...

    cantik pic train nih..
    ske tgk..