Best moment in football

Mood : Mengantok
Location : Ruang tamu rumah
Weather : Gelap dan berangin
Time :  9.58pm
In My Mind : apa nak buat eh waktu sekarang ni..??
Photo & Edit by : Syed Muhammad Hilmi Bin Syed Yahya (Beginner)

Assalamualaikum....

Saat-saat yang paling menarik la saat yang paling seronok dan cantik untuk mengambil gambar sebagai satu kenangan manis. Dari saat itu lar seorang Photographer perlu mencuri peluang untuk menghasilkan satu gambar yang menarik.

Contohnya seperti gambar di bawah ini. Gambar di bawah ini bagi aku, aku memerlukan beberapa kemahiran. Antaranya ialah kepantasan,masa dan posisi. Jika anda berada di pisisi yang betul,pasti anda akan  mendapat hasil gambar yang terbaik. Dan jika anda berada di masa yang sesuai untuk menangkap gambar,anda juga akan dapat menghasilkan gambar di waktu dan saat yang paling menarik sekali.



Gambar ini aku ambil ketika kolej aku mengadakan karnival sukan

7 comments:

Rozuan Ismail said...

betul.moment seperti in isangat susah.memrlukan kemahiran yan tinggi.sama juga speerti ingin mengambil gambar lebah sedang menghisap madu pada bunga

Tok Esah said...

nice!!! suke.//

www.fierapirot.bolgspot.com said...

cantik2...=) singgah and follow u..

Syed Hilmi Syed Yahya said...

Rozuan ismail ; betul2..gambr lebah tengah menghisap madu klau dapat buat pasti best..tp nmpka mcm ssh...


Tok esah ; thanks esah...=)


fiera ; thanks fira...=)

Fadzmie Mohamad said...

Yang penting, cara memilih angle dan timing untuk shoot gambar tu. :)

Fadzmie's Latest Entry: KUMPULAN K-POP VERSI MALAYSIA

Chak!-Mim said...

nice moment.. rearity.. wow..

sepul azhar said...

nice moment..tp gol tak? :)