Impian ke awan biru

Mood : Boring
Location : Ruang Tamu Rumah
Weather : Mendung dan Berangin
Time : 11.47am
In My Mind :Sakit perut semalam tak hilang lagi -_- 
Photo & Edit by : Syed Muhammad Hilmi Bin Syed Yahya (Beginner)

Assalamualaikum....

Cita-cita aku ketika kecil adalah ingin menjadi juruterbang. Cita-cita aku ingin menjadi juruterbang bermula ketika aku di bangku sekolah lagi iaitu ketika Darjah 1. Tapi semunya berubah ketika aku meningkat dewasa. Aku lebih minat menjadi seorang photography dari juruterbang. Ini kerana,aku mahu merakamkan saat-saat terindah yang berlaku di sekeliling aku. Dengan itu,aku menjadi puas kerana dapat menikmati kehidupan di dunia yang cantik dari pencipta-Nya....


21 comments:

KyêrulL said...

Nice Picture :) kadang² apa yang kita inginkan tak dapat kita capai, dan tak semua yg kita harapkan adalah terbaik untuk kita ^.^ singgahlah my blog ya

www.kayif.com

Syed Hilmi Syed Yahya said...

KyerulL ; betul2...kita hanya mampu merancang,Tuhan yang menentuknnya....

Pirate said...

sama la mcm pirate.... cita2 lain dulu, then belajar lain2, keje pun skrg dah mcm2 semua x sama... Tp kita bersyukur dgn rezeki yg x pernah putus dari Ilahi :)

Syed Hilmi Syed Yahya said...

Pirate : betul2...ape pon ketentuan Tuhan,ade hikmahnya,mybe itu yg sesuai untuk kita....

tieha ismail said...

cun bangat pica tuh....huhuhu kebanyakan org pon rasenye akan alami mende yg same....mase kecik2 nak jadi lain, at last bila dah besar lain plak jadinya... an an an?

Syed Hilmi Syed Yahya said...

Tieha ismail ; hehe...yup...betul2...sy sokong,,,x semua orang dpt apa yg diinginkn...

cOnfuSeME said...

wahh..nice picca...

sama la kita...tp tu hanya angan2 je skung...:P

Syed Hilmi Syed Yahya said...

confuseme ; hehehe.thanks...same lar kite....

Ida_Iara said...

cantik2 gambonye..selamat mengasah bakat lagi.dh ade seni dh tu..

adrenalina said...

nice pictures!!! teruskan minat anda...kadang2 kita bila kita dpt kerja yg berkaitan dgn minat kita itu bermaksud kita sgt2 bertuah

Syed Hilmi Syed Yahya said...

ida_lara ; thanks Ida..=)

adrenalina ; thanks adrenalina... betul2,,harap tuah 2 ade...hehe

Ihsan Arifin said...

terbang dalam mimpi je lah ;D

wanie azmi , said...

apa apa pun , all the best ! :D

puterinuraqiliah said...

cantik gambar! hehe
btw, follow ur blog^^

two_dots said...

zara pun sama nak jd bnde len tp kan terpkse lupakan dan tunggu la dpt course ape plak lpas ni . so zara anggap kata2 ni "loving doesnt mean we hv it" utk situasi ni . haha . btw suke blog ni sbb minat sgt photography tp blm ade peluang nak belajar lgi sebagai hobi . :)

YaYaNsMuM said...

Salam perkenalan from yayansmum...
Cantekk gambar....!^_^ , neway, keep up the good work!

saiful bakhtiar said...

Suma yg kita dapat dh berada dalam perancangan Tuhan.Tiba2 sy teringat kepada ayat Qur'an maksudnya macamni; "Barangkali apa yg engkau suka,tidak baik untukmu,dan apa yg engkau tidak suka adalah baik untukmu.Sesungguhnya Alah lebih mengetahui sedangkan engkau tidak mengetahui"

Siti NorSherina Bt Rohame said...

http://sherinarinzz.blogspot.com/2011/04/yana-yassin-1st-giveaway.html
:)

rafidahfarhana said...

suka tgk warna biru.
nice!
:D

Syed Hilmi Syed Yahya said...

ihsan arifin ; hahaha...itu dh selalu sngt...hehe


wanie azmie ; thanks wanie...=)


puterinuraqilah ; thanks aqila...=)


two_dots ;sy harap zara dpt cos yg zara minat,,,thanks =)


yayansmum ; thanks a lot yayaa...=)


saiful bakhtiar ; thanks a lot for the information saiful...!!


siti norsherina ; thanks siti...=)


rafidahfarhana ; betul2 rase tenang je tengok warna biru ni...

Shahirah Zainol said...

this one is superb. tapi bukan ter-over edit sikit kot smpai kebiruan sgt. this is my opinion yaa anyway cantik! keep it up!