Light Graffity

Mood : Blurr
Location : Apartment Kolej 
Weather : Mendung
Time : 5.30pm
In My Mind : Final Exam akan bernula tidak lama lagi..
Photo & Edit by : Syed Muhammad Hilmi Bin Syed Yahya (Beginner)


Assalamualaikum...


Semalam,lepas je aku habis kelas,aku terus balik ke kampung untuk menghantar laptop dan mengambil DSLR kesayangan ku. Tujuan aku membawa DSLR adalah untuk menghasilkan satu movie pendek bersama senior aku. Aku nak buat movie pendek ini bertujuan mencari pengalaman baru setelah aku dan senior aku menghasilkan video koprat  kolej kami sendiri.


Tapi,lain pula yang jadi apabila senior aku tiada  di kolej. Aku memberitahu roommate aku yang DSLR aku ini boleh menghasilkan gambar light graffity. Jadi,aku mengajar roomate aku sedikit-demi sedikit.


Antara roommate aku yang terlibat dalam penghasilan gambar light graffity ni ialah NIR AKMAL, WAN, FITRI DAN AKU SENDIRI. Kami semua masih beginner dalam pebghasilan gambar light graffity ini. Jadi,hasilnya tidak begitu hebat seperti pakar-pakarlight graffity yang lain.






22 comments:

ninie said...

nice, nikonian ek? sy pun nak amik pic mcm ni one day... =) upload more photo k

cik Dil said...

nice laa..best2..^^

Syed Hilmi Syed Yahya said...

ninie ; yup...nikon d3100...bagus2... good luck ye,,,=)

cik dil ; thanks cik nil..=)

NURUL NADIAH MAMAT said...

wah....suka yg 1st pic tue......
teruskan usaha..... :)

Shahirah Zainol said...

2nd pic sgt coooool ;)

laskar pelangi said...

phewit! mantopsss! ;)

fiqaliqa said...

wah ! syed wat light grafitti larh !
susah kot ni. btw,kudos !

Nulia said...

wahhh~~~~kight grafiti!!!!!..saya suka .... seronoknya .... kena kurang cahaya kan ? ^_^

Nulia said...

ehhhhh~~~~sorry2...kight pulak , light !!! huhuhuu~~~

::rinzz A:: said...

syed..cantik......t ad muke sy pulak..:))

ishiko said...

lawa la!!!

nikeeya said...

hahaha..akal yg cemerlang lahir dari insan yang berhati mulia..adoii

nikeeya said...

hahaha..akal yg cemerlang lahir dari insan yang berhati mulia..adoii

Haz said...

menarik...
nak thu juga cara nak wat bnda ni mcm mana..

nadira shahid said...

wah! keep it up! ;)

MONAT © 2011 said...

nice light graffiti there :) keep it on :)

Tuan Putri said...

wau!!!! cntik r..hebat2!

Farra Rosse Earhart said...

kawan mama farah ada masuk Majalah 3 haritu, yang pasal light graffiti tu =)

EastbulletdotCom said...

semua gambar di ats direct upload, atau ada touch up? sebab gambar yang ketiga tu nampak agak unik..

light graffity yang baik..cuma bayang orang yang buat tu je nampak sikit.. tak sangka d3100 boleh buat camni..

nice work!

eastbullet's blog

Syed Hilmi Syed Yahya said...

eastbulletdotcom ; just edit crop n buat bingkai...lain semua original..thanks,,,nie baru je nk mencube...huhu

♣dya aien♣ said...

cool lah..
mcm mn nk buat..
silalah beri tunjuk ajar..

Syed Hilmi Syed Yahya said...

♣dya aien♣ ; nk buat ni kene gune DLSR n setkn suhutter speed "bulb",,buat kt tempat gelap,dan gune lampu untu buat ape2 design yg kamu mahukn...=)