MY BEST PICTURE EDIT PART 1

EDITING BEGINNER : PART 1

ASSALAMUALAIKUM,,,,,


Mula-mula saya nak perkenalkan diri saya dulu bagi yang belum kenal saya. Nama saya Syed Muhammad Himi Bin Syed Yahya (AL-JAMALULLAIL). Tarikh lahir 03/03/1991. Asal Melaka.Masih menuntut. Syed ni bukannya seorang ahli photographer,tapi berminat nak jadi photographer (belum sesuai lagi untuk diiktiraf).Lagi pon gambar yg syed ambil nie boleh dikategorikan sebagai photographer beginner.


Berbalik kepada tajuk utama Syed.Tujuan Syed adekan pos nie bahagian demi bahagian kerana nak anda lihat kebolehan Syed sebagai photographer beginner dan editing beginner. Tapi semua nie syed masih baru lagi belajar. Jika ade ape-ape kesalah yg anda nampak dan mahu memperbetulkan,sila tinggalkan comment anda di bawah supaya dapat improvekan lagi minat dan kebolehan Syed nie.


Bahagian pertama mengenai effect gambar dahulu+lama mengunakan gambar pengantin.beginilah hasil edit oleh Syed,....


sebelum edit


(klik pada gambar untuk lihat dengan lebih jelas)

 

selepas edit



Beginilah hasilnya....
jika anda ada sebarang pandangan, pendapat dan koment,sila hantar di bawah ini...
sekian sahaja dari saya Syed Hilmi Syed Yahya...
tunggu kemunculan part 2 tidak lame lagi....
semoga anda terhibur,,,
assalamualaikum...

4 comments:

me said...

nice one minat fotografi yer??

Syed Hilmi Syed Yahya said...

yup...minat2,,,,tp syed blum expert lgi,,,,

Enna Banana said...

waahh! awak pandau edit gambar jugak!
tahniah tahniah

neway u also can try the quiz yang enna buat tuh kat sini
http://www.facebook.com/connect/uiserver.php?app_id=115413128500889&next=http://apps.facebook.com/rahsia-tulisan/index.php&display=page&locale=en_US&perms=publish_stream&return_session=1&session_version=3&fbconnect=0&canvas=1&legacy_return=1&method=permissions.request

Syed Hilmi Syed Yahya said...

pandai edit ckit2 je,,,nnt tngok lak yg part 2 nye,,,ape lak yg syed edit 2 eh,,,hehe

thankz for the quiz...