11 tips agar tidak bosan semasa di dalam lif

1. Ketika anda hanya berdua dengan orang tak dikenali, cuit bahunya! Kemudian anda pura-pura melihat ke tempat lain..

2. Buat muka menyeringai kesakitan sambil pegang kepala anda dan menjerit "Diam, semuanya diam!".

3. Bawalah kamera dan ambillah gambar semua orang yang ada di dalam lif.

4. Pindahkan meja kerja anda ke dalam lif. Jika ada yang masuk, tanyakan apakah mereka sudah membuat temujanji?

5. Letakkan sebuah bungkusan di sudut lif, jika ada yang masuk, tanyakan apakah mereka mendengar bunyi tik...tik...tik...

6. Anda pura-pura jadi pramugari! Tunjukkan prosedur keselamatan penerbangan seperti di dalam kapalterbang.

7. Ketika pintu menutup, beri pengumuman kepada semua orang. "Bertenang, jangan panik, nanti pasti terbuka lagi!".

8. Bukalah beg tangan anda, sambil melihat ke dalam beg tangan, tanyalah "Udaranya cukup tidak disitu?"

9. Diam dan jangan bergerak sama sekali di sudut lif, menghadap dinding, jangan sesekali keluar.

10. Dengarkan suara di dinding lift dengan stetoskop.

11. Buatlah garis di lantai sekeliling anda menggunakan kapur, lalu beritahu "Ini adalah wilayah SAYA"

17 comments:

Shafa said...

hak hak hak... lawak2 pepagi ni mmg bagus utk ceriakan diri kita sepanjang hari. ^____^

Sunah Mohammad said...

erk..ni lif hospital bahagia ke? :p

Syed Hilmi Syed Yahya said...

shafa ; betul2...baru ar ceria spnjang hari...

sunah Mohammad ; nmpanye mcm 2 ar,,,hehe

AesyaZealous said...

haha. gile ah.. mcm org gila pun ade gak wt cmni

Syed Hilmi Syed Yahya said...

Aesya zealous ; hehe,,,try ar buat,,,,

Qaseh chenta said...

hahaha.....giler r.....tue nmnye xde keje cri keje...

Syed Hilmi Syed Yahya said...

Qaseh chenta ; itu yg digelarkn creative,,,hehe

Yuni Aisyah said...

lawak la entry nie..terbaek..:P

khairul nisya said...

maen giler n bakal dilabel giler kalaw ikot pandan nih . . hehe =]

loLaa_Nurafizza said...

ni mcm xbetul je..xpasal org dalam lift pk orang gile mane ntah sesat..hahaha

aNnE said...

haha..ala sekejap je kot dlm lif..haha

wa nak try no 6..hahaha

nadzirah aqilah said...

hadoi.. bukan gelak lg ne.. dh naik berkerut dahi.. tuan blog dh pernah buat??

misnurr said...

adoi.. comfem cam org tak betul jep.. hahahhaha

NAZRUL AZAT said...

heheee... aku rela panjat tangge huhuhuuu

iny said...

haha..
bongek la.
lawak2...
nanti nak try ar yang no 10 tu.

FasiHaH SupiaN said...

haha boleh plak syed...hehe datang dan follow :)

ANATI SOKI said...

wakakak.. kreatif tips ko.. wakakakaka