Gambar Dari Nikon D3000 DSLR Camera

Portrait Picture

apa yang aku suka tentang gambar di bawah ni adalah posisi gambar ini diambil...
kebanyakan gambar portrait yang cantik adalah bermula dari posisi yang kite mahu snap...
betul tak..??

gambar portrait  tidak kira siapa pon modelnya,,
cantik atau tidak model itu belakang cerita...
yang penting pandai beraksi dan tidak malu di depan kamera dan
yang penting adalah kretiviti seorang photographer itu mencari posisi yang cantik 
dan sesuai dengan keadaan sekitar..






13 comments:

adwafarahin said...

sehmat bro!

~seyha~ said...

cantekk nye

GAPURA ILMU said...

gmbar ambik scara kreatif mmg laku jual kat intrnet.. :)

yurn said...

yurn ske sgt pasal photography nih...ske sgt2...

misz molecule said...

agak2 d7000 lg smart x??hehe

Muhammad Burn said...

cun...

HAJAR hasan said...

suka the 3rd picture. nmpk mcm unik. err... ngee~

Kuronofu91 said...

Foto no.1 tu cantik...model pun cantik !! hehehehe...tp biar btol guna D3000 jer??? cam tipu jer?? camtu hasil D3100 lagi lawa la????

AkuAnakMuda... said...

Gambo cantek,model pun pun cantekkk....

huϟna™ said...

uww~lawa.
haha..
lg lawa klu aq jd modelnye..
hakhak

SENGAL UNTA'S said...

Kuronofu91 - possible,anda guna la kamera apa pun,kalau anda punya knowledge,pasti jadi..this is about "A MAN BEHIND THE CAMERA" .. tapi pic no 1 tu rasenye xpakai kitlens kot,maybe dia pakai 50mm or else..hehe meow salam perkenalan

Shamsuddin Amin said...

ak pon gune D3000...
tapi x reti sgt... haha...^^

Mimi Radzuan said...

cun2 ~