Cendawan....

Mood : Crazy
Location : Ruang Tamu Rumah
Weather : Baik-baik  sahaja
Time : 8.07pm
In My Mind : Ada saja masalah yang menimpa
Photo & Edit by : Syed Muhammad Hilmi Bin Syed Yahya (Beginner)
 
Assalamualaikum....

Cendawan....Tak semua cendawan boleh di makan. kenapa? ini kerana,ada cendawan yang beracun dan tidak sesuai di makan oleh manusia.
Gambar di bawah ini adalah gambar cndawan yang aku jumpai ketika perjalan balik dari meneroka 3 buah gua di Kelantan. Pada awalnya,aku tidak perasan cendawan ini kerana terlalu kecil. Tetapi disebabkan mata aku yang tak tentu arah memandang apa saja yang berada di sekeliling aku, aku pon nampak dan terus menangkap gambar sebagai kenangan aku di situ.



18 comments:

SiTi HaJaR said...

cendawan nie ak boleh makan kan?? hehe tnya sal makan lak.. tringatkan sup cendawan sudaa.. nyum3

SANDRA AZWAN said...

Cun melecun! Nice bro!

miss'ENH said...

really nice laa..
cantikkk!! :)

Nulia said...

cantiknya gambar cindawan tue~~~ ..huhuhu

Shahirah Zainol said...

rasanya dia silap fokus dekat tanah bawah tu sbb yg bawah tu nmpak lagi clear, but anyway dah cool dah ni :)

! .MiE. ! said...

terbaik ark bro

Syed Hilmi Syed Yahya said...

Siti Hajar ; amboi2..bab mknn no 1 eh...hehe


Sandr Azwan ; Thanks bro..!!


miss'ENH ; Thanks miss..!!


nulia : Thans nulia..!!


Shahirah Zainol ; betul2...tersalah focus...hehe...thanks shahirah...!!


Me ; Thanks bro..!!

Far8 budak baik said...

tumbs up pic kauu..stylahhh =)

umUMRA said...

kenapa cindawan??hehe..but nice photo..=))

anGah said...

cendawan la bro.. huhu

Syed Hilmi Syed Yahya said...

Far8 budak baik ; thanks farah..!!


umUMRA ; sebab pic cendawan je yg ade...hehe....thanks...


anGag ; thanks...heheh.x thu lak ejaan cm 2...ene g skolah balik lar jwb nye nie...hehe

~~su manje~~~ said...

su suka cendawan tumis pedas...em cedap.................

echaRierie said...

i like ur photo..
cantik tertarik photo kamu mmg daaa boomm !
haha..
=D

ayulunera said...

ooo.....cendawan ni selau hinggap kat celah2 kayu kan...wahh...halusnye...seni...

cik teynteyn said...

hai syed. i love all piccas here.

:)

~syue~ said...

sbb gmbr ni cntek, tringin nk mkn sup cndwn~~~~ :D

LaDy ^ TiNa said...

terbaik.....just follow u kite same citarasa dan minat.check my site http://littlewingdestinaytions.blogspot.com

cheers

Booja said...

stylo...