Dinner With Her

Mood : Gembira tetapi letih
Location : Ruang tamu rumah
Weather : Mendung macam nak hujan
Time :  2.35pm
In My Mind : macam mana nak balik kolej kalau hujan ni -_-
Photo & Edit by : Syed Muhammad Hilmi Bin Syed Yahya (Beginner)

Assalamualaikum....

Dinner bersama si dia memang menyeronokkan lebih-lebih lagi dapat bergambar bersama dengannya. Nama dia ialah Nur Jeehan dan dia merupakan Classmate aku. Dia merupakan pelajar yang cemerlang dengan pointer setiap sem lebih dari 3.5++.

Kalau dinner,pasti lar waktu malamkan..? huhu...waktu malam lar yang mencabar bagi aku untuk tangkap gambar. Maklum lar,dalam dunia fotografi ni,lighting sangat penting sekali. Aku masih lagi beginner,jadi banyak peralatan yang aku tidak ada seperti speedlight. Speedlight nie anda pasti tahu apa bendanya itu. Speedlight nie macam externalflash. tahukan..??

Disebabkan aku tiada speedlight,aku guna flash yang sedia ada dan aku kena pandai bermain dengan mode M. Macam-macam yang aku ubah pada seting M tu sehinga lah dapat setting yang sesuai. Gambar di bawah adalah salah satu gambar yang menjadi pada malam itu tapi masih banyak kekurangan lagi.





17 comments:

Miranisa =) said...

tapi ttap cantik la pic ni ~

Syed Hilmi Syed Yahya said...

miranisa ; thanks mira...=)

azrinrahim said...

boleh tahan gmbo..hehe takpe2.. incya-Allah nty dh lama cantik lh gamba2 yg akan diambil..huhu

Syed Hilmi Syed Yahya said...

Azrinrahim ; betul2...amin,,,thanks bro...=)

cik sakura said...

nice pic tu..

Syed Hilmi Syed Yahya said...

Cik sakura ; thanks sakura...=)

Rozuan Ismail said...

ok le tuh..boleh improve lagi

Syed Hilmi Syed Yahya said...

Roauan ismail ; thanks bro..=)

nelly said...

comel !!

Rafidah Bakri said...

cantik..!!! :) Btw, macam mana cara paling senang nak letak watermark kat gambar ye??

m!3yr4h_LolLy said...

nice pic..

Nulia said...

wah~~~tetap cantik pic tu..bagus skali angle-nya ... good job syed!!! ^_^

yanacraftshop said...

hye..nk tny laa..
sy ingt nk mntk tlg awk amik gmba time konvo..
ley ke?
cmne sy nk cntct ngn awk ek?

M a s A z i m a H said...

waah waah waahh


ce tanye dia ape rahsia ley dpt pointer 3.5++ tu

hehe

Syed Hilmi Syed Yahya said...

Nelly ; betul2...comel model nie,,,hehe


Rafidah bakri ; thanks rafidah,mcm sy dulu,sy just letak text je dlm gmbar 2 sebagai watermak,tp klau pandai design gune adobe photoshop lgi bagus...


m!3yr4h_LolLy ; thanks..=)


Nulia ; thanks nulia...=)


yanacraftshop ; insyaallah boleh,..bergntung pada temptnya,klau dekat insyaallaah sy boleh g...awk g kt FB sy n kite msj kt fb dulu k..awk search kt fb name ni "Syed Hilmi AL-Jamalullail"


MasAzimah ; haha...dia nie jenis yg rajin study n selalu study walaupon exam lame lgi...

yanacraftshop said...

sy da inbox awk kt fb..
hope awk dpt rply asap k..
really need ur help..
hope sgt dpt tlg..

Syed Hilmi Syed Yahya said...

yana ; hehe...orait...sy dh reply...=)