New Header

Mood : Gembira ^-^
Location : Ruang tamu rumah
Weather : Cerah dan berangin
Time :  12.42pm
In My Mind : Nak cari idea untuk entry yang seterusnya
Edit by : Syed Muhammad Hilmi Bin Syed Yahya (Beginner)
Software : Adobe Photoshop dan Photoscape  


Assalamualaikum....


Huh...Selesai sudah aku buat header baru. Puas aku memikirkan idea yang terbaik untuk header baru ni,tapi hanya ini sahaja yang aku mampu. Nampak agak serabut dari sebelum ini. Ini kerana terlalu banyak text. 

Kalau nak diikutkan,aku lebih suka header yang ringkas dan simple. kenapa..?? Pada pendapat aku,header melambangkan blog kita. Kalau header serabut dan tak cantik,apatah lagi dengan isi-isi pada blog itu sendiri. Betul tak..??

Aku buat header baru ini kerana aku jeles tengok header-header di blog-blog yang aku penah aku kunjungi. Semuanya cantik-cantik lebih-lebih lagi blogger wanita. Pandai dan kretif betul mereka menghias dan menghasilkan header mereka sendiri.

Apa-apa pon aku suka dengan header baru aku nie walau pon agak serabut kerana,kalau anda baca apa yang tertulis pada header aku itu,anda dah faham apa yang aku mahukan dan apa yang aku impikan.


my old header





my new header



9 comments:

+far!hah+ said...

Nice header : D
simple n nice... ^_^

Syed Hilmi Syed Yahya said...

+far!hah+ ; thanks farah...=)

иʋя ƨʏαяιʓα иαтαƨʏα said...

hohoho~
lawo-lawo..^^

Syed Hilmi Syed Yahya said...

nur syariza natahsa ; thanks syariza...=)

Fiya Ahmad said...

owhhh.. dulu kamera besar.. skrg da kecik.. tehee :P

HonEyBuNNy said...

Nice....sempoiii la...

Syed Hilmi Syed Yahya said...

Fiya ahmad ; hehehe..besar2 x larat nk angkt...

honeybunny ; thanks honey..huhu.

cik kumbang said...

nice design...:)
if tmbah beberapa keping gmbar2 ke bertambah melatopss...hik2~

Syed Hilmi Syed Yahya said...

Cik kumbang ; thanks..betul2 gk 2,,nnt header yg seterusnya nk try lar...huhu