Light Graffiti....

Mood : Geram
Location : Ruang tamu rumah
Weather : Mendung dan berangin
Time :  10.45pm
In My Mind : Sakit hati tengok AF mingu ni...
Photo & Edit by : Syed Muhammad Hilmi Bin Syed Yahya (Beginner)

Assalamualaikum...

Sekali lagi aku dan rakan aku Nir Akmal menghasilkan Light Graffiti. Kali ini bagi aku hasilnya boleh dikategorikan agak membangakan bagi seorang beginner. Tapi,masih banyak lagi yang aku dan rakan aku perlu pelajari supaya dapat menghasilkan Light graffiti yang cantik dan berkualiti.

Cara untuk menghasilkan light graffiti ni senang je. Antara peralatan yang perlu ada ialah DSLR kamera,lampu dan tirpod. cara-caranya ialah.
  • Pilih tempat yang gelap
  • Letakkan DSLR anda pada tripod...
  • Gunakan mode S...
  • Setkan shutter speed 30 second ataupon  bulb....
  • Gunakan ISO-100...
  •  Lastly,buat apa-apa corak yang anda mahukan mengunakan lampu..




19 comments:

cantekk said...

waaa...cantik2... ;-D
ni mcm teknik rakam video ke pe

Syed Hilmi Syed Yahya said...

Cantik ; thanks..yup...lebih kurang...tp dia snap pic...

nur amalina athman said...

cantik

sarzli said...

beb,ko set shutter bpe???

Syed Hilmi Syed Yahya said...

Nur amalina ; thanks amalina....!!

sarzi ; bergantung pada corak yg nk dihasilkn,klau corak simple,aku set 20 or25 or 3o second...klau corak complicated,aku set bulb...

syafeeqa said...

nice lahhh.
mcm nak try je.

иʋя ƨʏαяιʓα иαтαƨʏα said...

hoho~
nice..^^

@in k@tie said...

lawa r..buat nama saya 1..

MissSyarniFarida said...

nice shot yang last pic ;)

aiyoh said...

nice2..ak ade buat jgk tapi kurang menjadi..haha

Miranisa =) said...

smart gilerr !!! serius smart !

alexa yussida said...

cantikk...

eit taw tak,aku dah lama foloe blog ni sbb nak berguru amik pic dgn ko..haha dah la gmbar cun2..jeles seyh..aku beginner gak,sila la ajarin ye :)

thnks 4 dropping by :)btw,kita geng ar..barca kan kan..jum saport barca tuk CL !tp ko minat man uni gak..camne kalo both jupe kat final?-.-'

syamsid dhuha said...

wow nice lah mr photographer :)

Rahmad said...

wow smart...
macam star wars..

singgah sambil follow..

Syed Hilmi Syed Yahya said...

semua pengomen ; thanks a lot...!!


alexa yussida ; klau dua2 g final,mestilar sokong barcelona...hehe

acan ketot said...

nice giler..

Nanal0vey0u said...

cantik2 ....

DefarhanoVII a.k.a BoyPJ said...

cantek n kretip....;-)

normala_ali said...

suka giler gambar camnie.. (^_^)