Apabila pihak ***** tidak menjaga kebajikan pelajar

ASSALAMUALAIKUM


  • Huh..bende ni terjadi kt Syed,,,
  • Tapi bukan kt Syed sorang je,tapi hampir semua student kt ***** syed...
  • Tujuan Syed buat entry ni bukan nak jatuhkan maruah *****,tapi nak meluahkan perasaan yg selama nie pendam,,
  • Kawan2 syed pon selalu merungut pasal ni...
  • Apa gunenye student bayar yuran penginapan di apartment ***** sampai Rm900 lebih untuk 1sem seorang..??
  • Takan just untuk bayar bil air,elektirk,pengangkutan or sebarang kerosakan di rumah apartment 2 je...
  • 1 rumah ***** boleh kaut untung sampai Rm9 000 lebih untuk 1sem...kalau ade lebih dari 160 buah rumah..?? ***** leh kaut untung lebih dari 1juta untuk 1 sem..
  • Kebajikan pelajar..?? huh....zero...
  • Nasib ar  siapa yg masuk ***** nie,,,hmm..

  • Baru-baru nie,kawan Syed,pompuan,ade sakit gestrik..
  • Dia mintak pihak ***** hantar kt klinik suasta...
  • Tp..?? ade je alasan,pihak ***** ckp boleh hantar kt klinik yg paling hampir dari ***** iaitu klinik kerajaan..
  • Duit minyak 2 luak sikit je,x smpai pown RM10 ringit..takkan itu pon x boleh hantar...
  • Bukan x nak pergi klinik kerajaan,tp,klinik suasta 2 beri komitment lebih kepada pesakitnye...
  • Ini baru suruh hantar pergi klinik,klau suruh buat kebajikan lain untuk pelajar..??
  • Huh...hentah boleh buat ke x....
  • Kalau x nk jage kebajikan pelajar,baik x yh bukak ***** untuk pelajar lar,,bukak untuk haiwan...kan lagi bagus...
  • Harap2 korang semua x de menerima nasib macam nie,,,,amin...

8 comments:

Insan Marhaen said...

gitulah juga komen anak IM yang belajar di KLMU. Yuran yang tak berkenaan terpaksa dibayar. Dah lah tu, janji awal bila PTPTN lulus, akan dapat notebook tapi akhirnya dibatalkan.

Syed Hilmi Syed Yahya said...

Insan Marhaen ; hmpir semua tmpat belajr mcm 2 rasenye,mulut manis,tp bile kite dh masuk,ape yg dijanjikn x dpt...

I-nie91 said...

students xcube bersuara ke??
dari majlis perwakilan pelajar ke?
mmg mnyusahkan pelajar mcm ni,.

PuanBee said...

salam tengok gambar apa wahai ank raja!?

dya said...

sba2

Syed Hilmi Syed Yahya said...

I-nie91 ; rasenye dh penah,,ape2 pown nnt nk try seklai lagi,,thankz for the idea

Puan bee ; hehe.gmbar pemandangn kt PD,,,

Dya ; dh terlebih sabar,,,hehe

Cik Suheela said...

lawa lah!!! nak jadi ur model wahahaha tak malu :p

Syed Hilmi Syed Yahya said...

Monalea ; hehe..boleh je,,,tp syed x expert sangt...