PAK CIK berumur 19 tahun....

ASSALAMUALAIKUM,,,


  • Perjalanan pulang ke kampung memang memenatkan,lebih-lebih lagi kalau Syed seorang je yg drive. Nasib baik lah jalan x jem n sesak macam kt KL(memang x penah jem pon selame nie,,huhu).... tapi kali ni jalan agak sibuk sikit kerana ramai pelajar sekolah yg hendak pulang ke rumah masing-masing..
  • bile Syed dah masuk ke kawasan perumahan pegawai penjara,ade  3 orang budak sekolah melintas di hadapan Syed dan Syed memberikan laluan dengan memberhentikn moto..
  • tapi 3 orang budak sekolah itu tidak melintas,3 orang budak itu memberi laluan kepada Syed dan budak itu pangil Syed "PAK CIK".,huaa,,patut ar diorang bagi laluan lupenye budak-budak 2 hormat orang tua,,
  • Syed belum kawin lagi lar budak-budak,,,kenape budak-budak tu pangil Syed PAK CIK ha...? muka Syed macam org yg dah ade anak 5 ke..? huaa,,,
  • mesti sebab budak-budak tu perasan misai dan jangut Syed yg baru je nk tumbuh kot....ini x boleh jadi,,,lepas ni kene cukur,,baru ar nanti diorang pangil abang,,nampak lah muda sikit dari pangil PAK CIK...(infomation : umur SYED 19 nak masuk 20 ok)
  • ape-ape pon,Syed respect kt 3 orang budak sekolah rendah tu kerana masih mengamalkan nilai muri seperti mengormati orang yg lebih tua..Syed harap orang-orang yg di luar sane pown macam itu juga...

6 comments:

Missy said...

haha. biasa latuh. my brother pun org ingt dh kawin sbb x pernah nk ada free time tuk ptg janggut dia tuh. anyway, i follow u.

FariehanIbrahim [LBC] said...

adeh, tua sgt kah?? =PP
haha! bese lar budak2, dyeorg men pggil jerk kekdg. =)

+akufobia+ said...

(tabik hormat.)kita hormat diorang,diorang hormat kita.menghormati.

y-A-n-A said...

pak cik syed?? :P

misSbLurRy said...

mesti atai panas sekitika lepas dipanggey pakcik kan....

eheheheh......orang akan hormat kita bila kita hormat orang

Amanie Ashraff said...

hahaha kalau budak2 tu panggil adik mau saket jantung kot