Restoran di KL wajib ada WiFi tahun depan

ASSALAMUALAIKUM


  • seperti yang sedia maklum sasaran negara kita untuk menjadikan Kuala Lumpur sebuah negara maju pada tahun 2020 giat diusahakan.
  • Salah satunya ialah semua pengusaha restoran di ibu negara akan diwajib menyediakan perkhidmatan kemudahan Internet jalur lebar tanpa wayar (WiFi) di premis masing-masing mulai tahun depan.
  • Datuk Bandar Kuala Lumpur, Datuk Seri Ahmad Fuad Ismail berkata, jika mereka ingkar, lesen perniagaan restoran sedia ada tidak akan diperbaharui manakala bagi pengusaha baru, ia akan menjadi syarat kepada pemberian lesen.
  • maknenye nanti senang ar nak online,untung sape rumah dia dekat dengan restourant yg ade wifi free
  • macam kt rumah mambe Syed kt Telok Mas,Melaka, rumah dia dekat je dengan restaurant. bile malam je,fuh,memang best klau nk online. internet laju giler,
  • Syed dh penah try kt rumah kawan Syed tu. setakat nk download cerita,..peh,,!! memang laju giler,,,tp x sangat ar. 
  • syed penah download dan tahap kelajuan yg Syed penah capai ialah hmpir 200kb/s..laju x..??

7 comments:

eqhaZIN said...

yay! pasne crik uma yg dekt ngn restoran ajela. hik3.

Fa-zlyn said...

wah best ler kedai makan ada wifi..hahah
hari2 on9 jer keje..

FariehanIbrahim [LBC] said...

wahhh! best nyeh, kne pindah duk kt kl r cmnie. haha! =PP

sissyira said...

salam pagi sabtu =)

nampaknya tahun depan kena mohon kerakyatan KL la ni =)

bukan photographer said...

sambil makan kat restoran bleh update blog..agagaga

FATIN SYAFIQA said...

Best gila wifi dkt dgn rumah! :D

AkuMuzikFilem said...

pergh, memnag laju 200kbps, siot jer. haha.